אם גם אתם משקיעים בגיוון ארוחות הילדים, ובסוף שומעים מהם שהאוכל בצהרון הכי טעים, אין צורך להיעלב (שיקום ההורה שזה לא קרה לו…. (: ). במקום, אפשר להכין בבית את המנות המוצלחות שהילדים אוהבים שמוגשות לארוחת צוהריים כמעט בכל גן, עם שדרוגים קטנים שיבטיחו מנות ביתיות ובריאות.

עוף במרינדה

המצרכים:

 6 ירכי עוף/ שוקיים/ חזה עוף
 2 כוסות מים
3 כפות שמן קנולה
100 גרם רוטב סויה
6 כפות דבש
1 בצל טרי קצוץ (מטוגן/ מאודה קלות)
5 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה
1 כפית מלח

ההכנה:

1. מערבבים היטב בקערה את כל המצרכים פרט לחלקי העוף.

2. מכניסים את חלקי העוף לקערה ודואגים שיכוסו בכל הרוטב. משרים את העוף בקערה לזמן קצר.

3. מכניסים את חלקי העוף לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות, למשך כ-60-70 דקות.

* מומלץ להגיש לצד אורז עם ירקות מבושלים/ תפוחי אדמה בתנור וסלט ירקות חי.

קציצות עדשים (מנה טבעונית)

המצרכים:

3 כוסות עדשים מבושלות (כתומות/ ירוקות/ שחורות)
1 ראש כרובית קטן צלוי בתנור בשלמותו
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
3 שיני שום קצוצות
5 גבעולי סלרי קצוצים דק דק
מלח
פלפל

ההכנה:

1. מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים.

2. מצננים לכ-4 שעות.

3. יוצרים קציצות בידיים ומניחים על תבנית אפייה מרופדת ומשומנת קלות.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, ואופים כ-30 דקות (כשהקציצות מזהיבות יש להפוך צד).

* עדשים הן חלבון מהצומח המהוות תחליף מצוין לבשר. ניתן להגיש את קציצות העדשים לצד פחמימה כמו פסטה, אורז וכיו”ב, וניתן גם להכין מנת “המבורגר” בתוך לחמנייה עם מעט מיונז, קטשופ או טחינה, והרבה ירקות חיים.

קציצות בשר עם ירקות מוחבאים

המצרכים:

1 ק”ג בשר בקר טחון
 2בצלים מאודים קצוצים
3 קישואים מאודים קצוצים
3 גזרים מגוררים
2 ביצים
1/2 כוס בורגול מושרה
1 תפוח אדמה מגורר
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כפית תבלין לקציצות
1.5 כפית מלח דק

ההכנה:

1. מערבבים את כל המצרכים בקערה לתערובת אחידה. יוצרים כדורים במשקל של 35-40 גרם כל אחד.

2. במקביל מכינים את רוטב העגבניות: מטגנים בסיר על אש קטנה 500 גרם רסק עגבניות, מוסיפים 1 כף פפריקה מתוקה, מעט מלח, מים וסוכר. מוסיפים את כדורי הבשר ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.

* מומלץ להגיש עם אורז לבן.

המתכונים באדיבות “לאנץ’ טיים”.

פסטה בולונז

המצרכים:

1 חבילה פסטה טרייה

500 גרם בשר בקר טחון/תחליף טחון טבעוני  

650-700 גרם רוטב עגבניות לבולונז

2 עלי דפנה

4-5 עלי טימין

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח ופלפל שחור

ההכנה:

1. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבשר הטחון עד להשחמה, תוך ערבוב בכף עץ.

2. מוסיפים את רוטב העגבניות ואת יתר המצרכים לסיר ומערבבים היטב. מנמיכים את האש ללהבה נמוכה עד שמתקבלת רתיחה עדינה מאוד. מבשלים עד שהרוטב מסמיך למשך כ-30-40 דקות.

3. מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה (מי בישול רותחים עם מלח).

4. יוצקים את הפסטה המבושלת לסיר הבולונז, מערבבים היטב ומגישים חם.

המתכון באדיבות “פסטה ריקו”.

מערכת בדרך לגן
אתר בדרך לגן מרכז במקום אחד את כל מה שהורים צריכים לדעת כדי למצוא את הגן הנכון ביותר עבור הילדים שלהם. אינדקס גנים חדשני ומעודכן, הממפה את כל מסגרות החינוך לגיל הרך בישראל: גני ילדים, משפחתונים, פעוטונים, מעונות יום וגני עירייה. והכי חשוב- המלצות מהימנות של הורים אשר ילדיהם היו בגן.

Comments are closed.

חיפוש גני ילדים