גם אופציה מתוקה לילדים יכולה להיות בריאה ומזינה.
במקום לקנות חטיף עתיר שוקולד, שומן ובעיקר לא בריא עבור הגוף והשיניים קבלו מתכון מנצח לחטיפי גרנולה לילדים, מבית היוצר של מאיה הבעלים של “זו בריאות”.
אז מה צריך בשביל להכין את הגרנולה ? אלו המצרכים והכמויות:
2.5 כוסות של שיבולת שועל מלאה
½ כוס זרעי המפ (אופציונלי)
½ כוס פתיתי קוקוס ללא סוכר (ממליצה על חברת ג׳מוקה)
½ כוס זרשט (חמוציות פרסיות ללא סוכר, אפשר למצוא במקומות שמוכרים גרעינים קליית חממה ברחוב וייצמן בכפר סבא וגם בתבלינסקי בשוק לוינסקי תל אביב)
1 כוס מיקס אגוזים קצוצים
¾ כוס של חמאת שקדים (או כל חמאת אגוז אחרת)
½ כוס מים
להמתקה- 3-4 תמרים מושרים במים חמימים כ20 דקות וטחונים בבלנדר מוט (לאחר סינון המים)
עכשיו נשאר החלק הכייפי לערבב ולהכין (: איך מכינים?
מערבבים את כל הרכיבים של הגרנולה bars ויוצרים צורה מאורכת ודקה
מכניסים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.
שימו לב שלא ישרף.
בתאבון (:
- הורים שימו לב על פי הנחיות בטיחות של ארגון בטרם:
אין לתת לילדים מתחת לגיל 5 פיצוחים כמו אגוזים, בוטנים, שקדים וכו’ בשל נטייתם להתנפח ולחסום את קנה הנשימה.
Comments are closed.